Restauratie

Restaureren is een vak. Een vak waarin we bij Rexwinkel Jachtbouw bijzonder goed zijn. Zo goed, dat zelfs het grootste watersportblad van Nederland ervoor gekozen heeft Rexwinkel Jachtbouw hun redactiezeiljacht, een houten Folkboat, door ons te laten restaureren. De eigenaars van onze restauratieprojecten komen uit alle hoeken van Nederland, Duitsland en België. Zo blijkt dat ons devies, kwaliteit voor alles, geen loze kreet is.

jessie_1664Restaureren is niet kaalhalen en een nieuw verfsysteem aanbrengen, restaureren is zorgen dat de constructie van een jacht gezond en stevig is. Dus alle rotte en gebroken delen worden aangepakt, uiteraard in overleg met de klant.

En hierbij kan het net zo goed om een polyester klassieker gaan als om een houten jacht. In een polyester jacht wordt vaak hout gebruikt in constructieve en cosmetische onderdelen. En ook deze blijven niet altijd ongeschonden door de tand des tijds.

Bij Rexwinkel Jachtbouw schrikt niemand terug voor het vervangen van een kielbalk. Of constructieve schotten, kielbouten, wrangen, spanten, gangen, een stevenbalk, spiegel of dekconstructie.

Bij deze werkzaamheden kunnen verschillende methodes gebruikt worden. Van klassiek breeuwen tot inpakken in epoxy met glasweefsel, van ambachtelijk klinken tot verlijmen met de nieuwste lijmtechnieken. De keuze hierin is afhankelijk van allereerst het jacht en daarna de eigenaar.  We willen wel kwaliteit kunnen garanderen.

Door onze kennis en ervaring kunnen we iedere klant goed informeren en adviseren over de beste aanpak van een restauratie.