Reparatie

Iedere restauratie is natuurlijk ook een reparatie. En we repareren uiteraard ook veel kleine zaken. Enkele losse dekdelen, of een gebroken spant, een losgetrokken lierblok. Om die nu hier allemaal uitgebreid in beeld te brengen voert te ver.

reparatie_pelikaanMaar soms komt er een schip binnen, waarbij het woord Reparatie wèl heel veelomvattend is. Terwijl het werk duidelijk geen restauratie is.

We hebben het over de schades die niemand ooit mee wil maken. Waarbij iedereen allereerst blij is dat er zich vooral geen persoonlijke ongelukken voorgedaan hebben. En waarbij direct daarna een enorme schrik om het hart slaat: komt dit ooit nog goed?

Rexwinkel Jachtbouw heeft bijzonder veel ervaring met houten jachten. Dus ook bij schade is het voor ons duidelijk wat er wel en niet gedaan moet worden. Niet alleen wat zichtbaar is wordt nagekeken, ook over de mogelijke gevolgen voor de niet in het oog springende delen van de scheepsconstructie wordt nagedacht. En worden goede adviezen uitgebracht. Steeds meer verzekeraars en experts weten dat ze bij Rexwinkel Jachtbouw aan het juiste adres zijn als het gaat om bijzondere schade. Of schade aan bijzondere jachten.